lørdag den 31. marts 2012

Sådan køre man et par børn trætte...

... man tager dem med i et storcenter. Nærmere betegnet det nyåbnede - nordens største - plantecenter: Plantorama.
De har ikke alt hvad hjertet kan begære, men det er tæt på og de havde i hvert fald det der skulle til.

Deres indkøbsvogne er smarte! Deres børnesæde har en ekstra klap, så hvis man ikke medbringer en lille unge kan man nøjes med at pladsere små potteplanter. Selve vognen er ikke særlig dyb, så et ekstra barn sidder også i underholdningshøjde (og man får ikke ondt i ryggen af at rode rundt i bunden efter sin jakke med tegnebog) OG der er en hylde under det hele - vældig praktisk til afsætning af div. drikkebægre med sjatter i bunden.

Man kommer ind i et kæmpe drivhus. Der er bare så højt til loftet at luften er frisk, ikke fugtig. Det er dejligt når man medbringer sådan en halv-astmatisk familie der også skal ud i bidende kulde for at komme hjem igen. Der er mange spændende planter, bla. Cedertræer (en himmalaya-ceder, for at være helt korrekt. Sådan en fætter koster et par tusinde) De har også Hør-palmer, en til 49000 og en billigere til godt 15(000). De fåes dog også i miniudgaver til sølle 1500kr, men så skal man altså vente på at de gror op i størrelse og det er ikke noget de gør på en eftermiddag.

De har også fisk, det er jo et havecenter og et hvert have-pryds-pyntecenter har flere bassinner med div. fisk, særligt karper.
Børnene var da også uddelt begejstret da vi trillede forbi de store kar med vand, Hrolf lænede sig så langt ud at han var røget i hvis ikke Carsten havde sat et greb i hans trøje. Ame-nam-nam var knægtens kommentar, med julelys i øjnene.
Magni nøjedes med at kommentere, at det var fra de der sprayflasker at fiskene fik deres farve. Det var det så rent faktisk også, men hvor faen vidste han det fra? Han kan da endnu ikke læse og vi har ALDRIG snakket om farvefodder - og da slet ikke på flasker der ligner rengøringsmiddel? (ER ungen en reinkarnation af Carl Henrik?) Spooky.

Efter som vi kun havde fået morgenmad og var taget lidt sent afsted (jeg skulle liiiige sy et par overtræksbukser til Hrolf), drev vores lave blodsukker os mod den dejlige cafe der naturligvis også er at finde - i nordens største plantecenter, den slags forpligter jo.
Det var en Baresso som de nu er bedst, eller værst, alt efter om man har et par sultne småunger med eller ej og vi var i besiddelse af sidstnævnte og derfor var det ikke så sjovt, at det eneste der kunne opholde dem mens vi ventede på vores bestilling var lidt rørsukker drysset på en ølbrik. Hrolf lænede sig frisk ind over det lille bord, banker på glasset og siger "Kaffe" :) - der var nemlig kaffebønner under glasset og vores lille barista-in-spe ved skam godt hvad det er.
Til gengæld varde smooteas som ungerne fik superb og med fornyet energi (i krop og sjæl) gik vi på med krum hals.
Vi besøgte deres gnaverafdeling, som ud over et par deguer, 3 dovne chincillaer og et nøgent marsvin, kun husede et genialt kaninskib. Kaninerne var dog gået under dæk pga. et par halvstore unger der troede det var et legeland man skulle råbe og trampe i :(

Plantorama huser også en papegøje, en stor, rød (temmelig mølædt) ara. Som dansker bliver man dårligt værdiget et blik, men da en engelsktalende dame åbnede munden gik den helt i ekstase og råbte både "srååå" og "krooo" mens den drejede hovedet halvt om mod halen og kløede sig på issen med en fod.

Carsten blev også ved med at snakke om den abe de efter sigende også skulle have...

Endeligt, beriget med alt for mange jordbærplanter (man kan kun købe "mange" eller "vildt mange til en god pris") og en sixpack gik vi mod udgangen.

Hrolf faldt i søvn i bilen og efter et lille visit hos morfar, gik også Magni i brædderne. Det giver en dejlig ro til at forberede aftensmad i :)

Ingen kommentarer: