tirsdag den 20. marts 2012

Syn for sagen...

...og den er at vi har fodret de unger HELT forkert!
Problemet er især Hrolf, der siden overgang fra fuldamning og grøntsagsmos, har haft mere eller mindre tynd mave KONSTANT.
Når han så er blevet smittet med en eller anden rotavirus, som der florere nærmest permanent i vuggestuen, ja så har man en ulykkelig unge der HYYYYLER ved bleskift, med væskende eksem på bagen og kulsort snask der skal skrabes af. (sorry for detaljerne, men de SKAL med!)

Og hvad er det så vi giver de børn? Faktisk er det ikke de enkelte bestandele der er noget galt med for vi lever egentligt ganske sundt, det er sammensætningen der er helt ude i hampen.
Således har vi spist havregrød til morgenmad. Evt. med lidt mælk og (kanel)sukker og en smørklat.
Til frokost står den på rugbrødsmadder med forskelligt pålæg. Hos Magni er variationen dog ikke så stor da han holder på at spise de samme ting inden for et snævert udvalg. Begge børn har frugt med, oftest banan, melon eller pære.
Aftensmaden er igen en variation over "hvad-kan-vi-lave-med-korn" dvs. det er ofte brød eller pasta der er grundingredientsen.
Oven i hatten er begge unger jo dobbeltdisponeret for fødevareallergi OG høfeber, to ting der gerne går ind og forstærker hinanden...
... det kræver ikke den store studentereksamen at regne ud hvorfor den lilles mave er så fucked up!

Så nu har vi prøvet noget nyt! Jeg har egentligt i lang tid gerne ville ændre på vores kost, det er bare det der med at tage sig sammen og desværre skulle vi ud i så slemme koncekvenser som Hrolfs bagdel, før end det rigtig blev til noget. Det heldige er så, at det er gået hen og blevet SÅ moderne (med mad from the past) at jeg bare kan række hånden ud og finde en masse opskrifter.

Resultaterne har da heller ikke ladet vente på sig. Carsten spænder ikke sin skjorte så man ængsteligt sidder og dækker øjnene i angst for flyvende knapper, Magni har vist sig mere samarbejdsvillig end forventet (set i lyset af at han nærmest har levet af pasta eller pizza) og selv jeg der ellers burde suge vand og forvandle mig til mega pms-monster er mere fredelig (og flad om maven). OG DET BARE PÅ 2½ DØGN!

Hvad angår ham det hele handler om, Så er han gået fra 4-5 bonusbleer til 2-3 på en dag. Farven er gået fra brun/sort (blodrester fra stærk tarmirritation) til klart forårsgrønt. Så selvom farven og den slimede konsistens stadig tyder på et "forurenet" og allergi-plaget indre (kom til at give ham en håndfuld cashews, de skullle nærmest bare en tur under hanen så kunne de bruges igen), så er der da fremgang.

Ja, vi kommer til at bruge flere penge på mad, for æg er betydeligt dyrere end havregryn, men Hrolf er faktisk i karantæne for børnehaven, der var et pænt opslag om at de ikke gider unger med tynd mave, så dem må vi så finde.

Solskinssiden ved hele det her have-barn-hjemme halløj er, at vi har hygget os rigtig meget. I dag har vi været på biblioteket og køre i legetøjsbil, gået ned til Netto og kørt racerløb med de små vogne og ellers bare siddet og krammet, grint og snakket.
Hvis det vare for længe kan det være vi kan få pengene for institutionspladsen tilbage, så er der da flere penge til (ordentlig) mad ;-)

Ingen kommentarer: