lørdag den 30. maj 2009

Hvad kom først, hønen eller ægget? - Det gjorde Magni.

Vores lille nysgerrige dreng har fundet en vej op til køkkenbordet.
Han trækker sin lille stol hen til kisten med garn, kravler op på kisten og derfra op på sin kommode, der alt sammen står op ad køkkenbordets bagside ud mod stuen.
Hvis han vil kan han kravle videre op på selve køkkenbordet, det gør han faktisk nogle gange, men lige i dag valgte han at blive stående på sin udkigspost og i stedet terrorisere hvad der nu lige stod fremme.

Der stod blandt andet en bakke fine ny øko-æg.
Magni tænker noget i stil med: "det ser spændende ud, kan det spises?" og tager et æg ud fra bakken. Først prøver han at få det stoppet ind i munden, og da han ikke synes at det føles som noget der kan bides over på halvvejen skal det selvfølgelig være i éen mundfuld ;).
Det lykkes selvfølgelig ikke for der er trodsalt grænser for hvor meget den lille øgle kan udvide sit gab.

Der må tænkes lidt mere over hvordan nødden (eller ægget) skal knækkes, så Magni tager ægget ud i hånden og kigger så indgående på det, at en arkitekt ville blive misundelig.
Så får han en ide og føre ægget op til munden igen.
Ganske forsigtigt - for han har luret at skalden er sådan lidt skrøbelig og hænger sammen hele vejen rundt - bider han prøvende og får skabt et lille hul gennem skallen.

Med et ansigsudtryk der rummer lige dele afsky og skuffelse kigger han foragteligtpå den hvide kegle i hans hånd. Så løfter han armen op og smider ægget over skulderen...

Ingen kommentarer: