lørdag den 8. maj 2010

Biler og ballade

I dag stod vi op til overskyet tørt, gråt vejr og det var markedsdag i Slangerup by.
Da vi bor lige over for rådhuset og det torv der er byens samlingspunkt, var det derfor umuligt at overhøre, at der allerede var godt gang i gaden. Og kiggede man ud af vinduerne var der kulørte banner, boder, musik og masser af mennesker.

Magni ville også se, så jeg satte en skammel frem og så kravlede han ellers op i vindueskarmen som en anden edderkop...


Efter lidt møffen rundt fik vi alle taget os sammen til at komme ud af døren. Vi gik rundt og kiggede på boder - Magni faldt i staver over et bord der bugnede af legetøjs biler i alle afskygninger (han fik en bus) - hørte lidt god jazz og gik ind på caféen til en kop cacao for at få varmen igen.
Fra bordet ved vinduet så Magni over hustagene, at brandbilernes stigevogn var i aktion (at der faktsik var en slangevogn i rigtig aktion længere nede ad gaden var der vist ikke mange andre end farmor og farfar der fandt ud af) og den ville han også gerne op i.
Så efter sidste mundfuld satte vi kursen mod brandbilerne. I kurven stod der en brandmand og der var plads til både ham og hele familien, så vi steg til vejrs, højt højt over byens tage... Magni mente dog at han ville tage den et sidste lille stykke og bad om at komme op på sin fars skuldre! (det blev ikke efterkommet).

Atter med fast grund under fødderne og det hastigt sammenpakkede svømmetøj i hånden blev kursen sat mod svømmehallen.
For en gangs skyld var jeg også med, første gang overhovedet for Rollingen - der sov fra det hele.
I bassinet blev jeg pludselig opmærksom på ikke blot min egen kække unge, men også hans bedsste legeveninde fra vuggestuen. Da de to også fik øje på hinanden var der straks genkendelse og fis og ballade over feltet, så da alle mand havde badet færdig og var tørret og i tøjet, inviterede vi dem med på en ny kop kakao.

Hvad der er godt at vide er, at når Magni og Andreina er to unger med utrolig megen krudt i rumperne, så er det GODT! når det så kun er os der befinder sig på caféen! De to krudtugler flinterede rundt og ellers stod de egentligt nogen lunde pænt: i den rydtede vindueskarm, og så på biler.

Midt i alt dette lå Hrolf i viklen hos mig og sov.

Ingen kommentarer: